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The Riverland Netball Association has planned for the 2024 season with the understanding that teams may
require fill ins during the season. For games to continue to play, the RNA has come up with the following
guidelines to support a single player to play a maximum of 2 games in a round and up to 6 quarters in the Al

and A2 grades.

1. 11 and Under - fill in no younger than turning 9 in 2024.

2. 13 and Under - fill in 11 and Under.

3. 15 and Under - fill in 13 and Under.

4, 17 and Under - fill in 15 and Under.

5. Seniors - fill ins can be 15 and Under, 17 and Under and all other seniors can fill to a grade higher.

6. Players can only fill in up 3 times for the season.

7. Fill in players can only be up to and including the 8th player listed on the score sheet.

8. Junior players who have played Friday night can only play one game on Saturday per by law 3.3.

9. Single Game Voucher Fill in can only play 1 game per voucher.

10. Clubs are responsible to keep track of how many times players have filled in and are to provide a monthly report
to the RNA Registrar via email (registrar@riverlandnetball.com) showing players in multiple games/grades.

11. If any player is played illegally: Loss of points for the winning team or $50.00 fine for the losing team.

12. Fill in player / Team Manager to complete the form below and return to your Club Registrar.

A1l - 6 QUARTER RULING

1. Any A2 player can fill in for the Al grade under the new 6 quarter ruling. If A2 require a fill in then these teams
will have to comply with the above fill in policy by using other senior / junior players as necessary.
2. Any A2 player can play 4 quarters for their team as well as bench and/or play up to 2 quarters for their Al side (if
the player enters the court as a substitutional player then this counts towards one quarter played).
3. Fill in players can only fill up to 4 times for the season. On the 5th occasion that player will be deemed an Al
permanent player for the remainder of the season.
4, 15 and 17 and Under players can play under the same ruling and can still play their junior equivalent on Saturday
even if they have played 6 quarters the night before.
5. If any player is played illegally: Loss of points for the winning team or $50.00 fine for the losing team.
6. Please see the reverse for the constitutional and by law rulings in regards to grading of players. Clubs will need
to be aware of this when player movement occurs.
7. Clubs are responsible to keep track of how many times players have filled in and are to provide a monthly report
to the RNA Registrar via email (registrar@riverlandnetball.com) showing players in multiple games/grades.
Club
Grade filling in for Please tick | Al 6 quarter 0 All other fill ins []

Date of game

Name of fill in player

Fill in players date of birth

Fill in players regular grade as provided to RNA by your club

How many games has fill in player previously filled in for to date?

Do you acknowledge the above guidelines and declare the information provided to be
true and accurate knowing the penalty if inaccurate?
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3 BY-LAW - GRADING OF PLAYERS

3.1

3.2

3.3

3.4

3.5

3.6

3.7

No senior player shall play for two teams in the same round (including any
postponed match). Penalty — Loss of points to second infringing team. In the event
of a loss a fine will be incurred.

Any player, who has not played five matches for the one club in the year prior to
the semi final, shall not be eligible to play in final games. Should an unqualified
player play in any final, the match will automatically be awarded to the
non-offending team.

Any junior player may play 2 games in one round, one in their aged division and
the other in either Al or A2 for their respective club.

All players must play three of their last five matches in the one grade to qualify to
play finals in that grade, but a player may be replaced by a player from a lower
grade at the discretion of her club.

A registered player, playing 5 games, but not 3 of her last five games in any one
grade, is eligible to play in her highest grade played, or higher, in the finals.

After her fifth game of the season, a player may not play in a grade lower than her
last registered game when her team has a bye unless she has stood down the
match previous. This does not apply to players referred to in 3.3.Penalty: In the
event of winning, premiership points shall be forfeited. In the event of a loss a fine
will be incurred. Scores remain the same.

Teams not scheduled an extra round of games are classified as having a bye in that
round.



